Astro blog

Astro blog

Amatørastronomens dagbog

Da jeg lige er begyndt med at kikke på stjerner og har købt passende udstyr til formålet, vil jeg se om jeg kan tage mig sammen til at skrive om alle de glæder og problemer jeg møder på min vej imod stjernerne.

Panikkøb og foto

HobbiesPosted by alodk.dk Feb 12, 2011 18:26:24
I anledning af en artikel i BT, for en uges tid siden, hvor de stolt annoncerede at der snart ville være to sole på himmelen og at Jorden nok gik under i løbet at kort tid, har Jeg været så impulsiv at købe et

Explorer 130P SynScan AZ GoTo.smiley

Da jeg er kom hjem, så jeg at det var en kineser. Jeg håber dog at den kan bruges til den første læretid, så kan jeg enten sælge det for en tusse eller have det som reserve. Tests og andre amatør-astronomer, har forsikret mig om at kvaliteten er ganske rimelig.

Det der bekymrede mig mest var at ekspedienten sagde at jeg ikke skulle regne med at kunne tage fotos af andet end månen og de nærmeste planeter, fordi det var et spejlteleskop.

Jeg har så senere forstået at Az-monteringen(stativet) ikke egner sig til foto med
lange optage-tider(mange minutter), fordi stativets computer godt nok kan følge himmelen, men da omdrejningsaksen er ikke parallel med jordens omdrejnings-akse, vil himmelen dreje rundt på billedet og stjernerne tværes ud til cirkler.

Jeg havde dog købt et stativ til at spænde om okularet, så man kan sætte et kamera fast. Jeg håbede på at teleskopets mekanik kan tåle at bære et kamera.

Efter at have rodet med fotografiapparater og videooptager, besluttede jeg at tage skridtet fuldt ud og købe et "billigt" astrokamera af typen NexImage. Så kan jeg da komme i gang og hvis jeg skulle fange et UFO i kikkerten, kan jeg dokumentere det i rimelig kvalitet, håber jeg. smiley

Der vil dukke flere rapporter op senere, når jeg kommer forbi igen.